Presentaties:

  • beeldengroep 'Het Stijvebeeldje'
11-03-12

03-03-2012: Tijdens een sfeervolle en drukbezochte bijeenkomst in museum 'Speelklok' te Utrecht werd draaiorgel het Stijvebeeldje in gebruik genomen.  Het NFD spreekt zijn bewondering uit over het uitmuntende resultaat van de restauratie aan Martin Conrads Orgelbouw, Pieter van Aken Decoratiewerken en Thijs Gravendaal voor het restaureren van de kast en het vervaardigen van nieuwe nissen.

06 -06 - 2010: in het Nederlands Openlucht Museum te Arnhem werd onder grote belangstelling  draaiorgel de Cello opnieuw ingebruikgenomen. Dit orgel is door tussenkomst van het NFD, na een verblijf van 41 jaar in Canada, teruggekeerd in Nederland. Het is thans eigendom van de heer H. Hegi te Leiden. Het NFD nam een deel van de kosten van de restauratie voor zijn rekening. Deze werd uitgevoerd door de fa. Elbert Pluer Orgelbouw te Bussum. De decoratie van het front werd verzorgd door Jacob’s Kunsthandel te Emmen.

08 - 11 - 2008: in het draaiorgelmuseum te Haarlem werd het gerestaureerde draaiorgel de Klok van Neleman gepresenteerd aan de donateurs van het NFD en Stichting Het Kunkelsorgel. Het instrument is gerestaureerd door het Nederlands Boekorgel Centrum te Hilvarenbeek.

17 - 08 - 2008: In het pakhuis van de eigenaar, de heer Joop Walter, is een concert gegeven door het door de firma Martin Conrads Orgelbouw gerestaureerde draaiorgel de Buffel.

 

Draaiorgel de Buffel 17-08-08 *Deel 1 Toespraak R.Schenk.