Nieuws

24-10-17

de Leeuw

De Kunkelsstichting in Haarlem heeft door bemiddeling en financiële ondersteuning van het NFD het voormalig kermisorgel de Leeuw van de Lionsclub in Tiel kunnen aankopen. Hierdoor is de diversiteit van de collectie in het draaiorgelmuseum verder vergroot. Het NFD feliciteert de stichting met deze unieke aankoop. Zaterdagavond  24 februari zal de officiële overdracht plaatsvinden.

22-01-17

Midden- en zijkasten v.d. Gouwe naar Martin Conrads

Zoals al  vermeld in onze nieuwsbrief van december 2016 zijn de middenkast en de zijkasten overgebracht naar Martin Conrads te Kerkdriel. Hij kan nu beginnen met het inbouwen  van de gerestaureerde grondbassen, balg en windlade en kan werken aan de restauratie van de windbakken en het pijpwerk. In onze nieuwsbrief trof u reeds enige foto's aan.

09-11-16

Bestuursleden gezocht

Het bestuur van het NFD is nog steeds op zoek naar twee nieuwe bestuursleden. Onze voorkeur gaat uit naar jongere kandidaten omdat de meeste bestuurleden de leeftijd van 60 zijn gepasseerd. Voor nadere informatie en/of aanmelding kunt u zich wenden tot onze voorzitter Rein Schenk – tel. 020 -221 77 43 – voorzitter@draaiorgelbehoud.nl

26-09-16

Dirigente Gouwe aangekocht

Het NFD heeft het middenbeeld dat in Leeuwarden de maat sloeg op de muziek van de Gouwe van Gijs Perlee (kleinzoon van wijlen orgelverhuurder Gijs Perlee) kunnen aankopen. 'Marijke' zal dus binnenkort haar taak weer kunnen hervatten. 

28-07-16

Restauratie middenkast Gouwe vordert gestaag.

De restauratie van de middenkast van de Gouwe bij NBC in Tilburg vordert gestaag.